Використання степ-аеробіки як засобу підвищення фізичної підготовленості у чирлідингу - Корінчук, Марта Михайлівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Магістерська робота присвячена визначенню ефективності застосування вправ зі степ-аеробіки у тренувальному процесі спортсменок, які спеціалізуються у чирлідингу. У дослідженні узагальнено наукові підходи до оптимізації тренувального процесу у складнокоординаційних видах спорту, проаналізовано рівень розвитку координаційних здібностей, швидкісно-силових якостей і фізичної працездатності чирлідерок. Розкрито методичні особливості навчання техніки спеціальних вправ зі степ-аеробіки. Результати педагогічного експерименту підтвердили позитивний вплив степ-аеробіки на показники фізичної підготовленості та функціональний стан спортсменок, що обґрунтовує доцільність її використання у тренувальному процесі.
Keywords: степ-аеробіка; чирлідинг; фізична підготовка; координаційні здібності; швидкісно-силові якості; фізична працездатність