Формування здорового способу життя студентів вищого навчального закладу засобами фізичної культури й спорту - Бабій, Вікторія; Babiy, Victoriya (Запорізький національний університет (м. Запоріжжя), 2014)
Пошук способів зміцнення здоров’я дітей та студентської молоді особливо актуальні на цей час, який характеризується постійними стресами, хвилюваннями, негараздами. Дуже важливо дбати про здоров’я на різних етапах життя. Реалізація таких завдань потребує перебудови свідомості людини, а відповідно – і мобілізації її життєвих ресурсів, усвідомлення необхідності дотримання здорового способу життя впродовж усього життя. Позитивне ставлення до фізкультурно-спортивної діяльності – важливий елемент організації фізичного виховання студентської молоді. У вищій школі потрібно залучати студентів до занять фізичними вправами та орієнтувати іх на формування здорового способу життя. Finding the ways of strengthening of health of children and student youth are especially topical in present time which are characterized by constant stresses and nervousness. It is important to care about health on different stages of life. Realization of such tasks needs rearrangement of consciousness, and accordingly mobilization of his vital resources, understanding of the necessity of leading of healthy lifestyle during the whole life. Positive attitude to physical culture and sports activity is a positive element of organization of physical education of student youth. In high school it is necessary to attract students to practicing of physical exercises and orient them at formation of healthy lifestyle.
Formation of Healthy Lifestyle of Students of Universities by Means of Physical Education and Sports
Keywords: фізичне виховання; студенти; здоровий спосіб життя; мотивація; physical education; students; healthy lifestyle; motivation