Управління процесом становлення спортивної майстерності в юних футболістів - Ніколаєнко, Валерій Вадимович; Nikolayenko, Valery (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Фахівці із професійного футболу відзначають відсутність кваліфіковоного спортивного резерву для поповнення спорту вищих досягнень. Мета роботи – обґрунтувати технологію управління процесом становлення майстерності в юних футболістів. Показано, що існуючий «організований» футбол, система проведення дитячо-юнацьких змагань, як і педагогічні підходи до навчання юних талантів, спрямовані на форсування тренувального процесу, досягнення миттєвих результатів, командно-групову форму проведення занять, які не сприяють індивідуальному розвитку й підготовці креативного, що володіє високим рівнем спортивної майстерності, гравця. Визначено стратегію управління процесом навчання, яка заснована на послідовному розв’язанні етапних завдань, використанні ситуаційно-ігрового методу, характеру діяльності тренера та учнів. The specialists of professional football mark absence of qualified sport reserve for addition to sport of higher achievements. Purpose of work is to ground technology of managing the process of improving the sport skills for young footballers. It is shown that the existent «organized» football, system of realization of children competitions, as well as pedagogical going near teaching of young talents, sent to forcing of training process, achievements of momentary results, command-group form of realization of employments, which do not assist individual development and preparation of creative, possessing the high level of sporting skils of player. The strategy of teaching process is defined? Which is based on the successive decision of stage tasks, use of situatioonal-playing method, character of activity of trainer and students.
Managing the Process of Formation of Sports Skills of Young Players
Keywords: багаторічна підготовка; спортивна майстерність; юні футболісти; педагогічна майстерність тренера; long-term preparation; sporting trade; young footballers; pedagogical trade of trainer