Тренди повоєнного співробітництва Японії та України - Тихомирова, Євгенія Борисівна (World of Conferences, ESD GROUP, 2024)
У тезах зазначено, що наша країна розпочала активні переговори з Японією щодо допомоги у післявоєнній відбудові України, оскільки вона має значний історичний досвід у відбудові та відновленні країни. Окрему увагу приділено аналізу засад стратегічних комунікацій країн: підписання угоди про реалізацію "Плану швидкого відновлення"; плани Японії використовувати свої сильні сторони та надавати допомогу Україні переважно у сфері новітніх технологій, чому присвячений спеціальний меморандум, в якому йдеться про плани Японії щодо використання новітніх технологій в Україні, співпраці у сфері кіберзахисту, розвитку інновацій, обміну досвідом у сфері електронного урядування та ІТ-індустрії; Конференція з питань відновлення України, на якій представники Японії заявили про наміри використати знання, накопичені у відновленні та накопичені знання у відновленні та реконструкції; найближчим часом планується проведення японсько-українську конференцію з питань сприяння відновленню економіки, а також провести державно-приватний українсько-японський круглий стіл за участю японських компаній та провести переговори з Україною щодо укладення двосторонньої угоди про гарантії безпеки в рамках розвитку Декларації G7.
Keywords: стратегічні комунікації; тенденції японсько-українського співробітництва; післявоєнна відбудова; Україна; Японія