Самооцінка та самореалізація як причини прояву суїцидальних схильностей у представників студентської молоді - Сідоров, О. О.; Sidorov, A. A. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розкрито психологічні особливості самооцінки в осіб, схильних до суїциду; розглянуто суїцид як крайню форму відчаю, викликану невдачами у спробах самореалізації чи рівня самооцінки; досліджено егоцентричний характер самогубств; проаналізовано праці класиків та сучасників, у котрих викладено ідеї про взаємозв’язки цих явищ, та на цій теоретичній базі зроблено власні висновки. Self-esteem psychological peculiarities of the persons inclined to suicide are considered in the article. Suicide is examined as an extreme form of despair which can be caused by failures in the attempts of self-realization, and by violation of self-esteem level. Egocentric character of suicides and displays of self-conceptions were analyzed. Classical and contemporary works on this problem were also studied and our own conclusions were made on this theoretical basis.
Self-Esteem and Self-Actualization as the Causes of Suicidal Tendencies among the Students
Keywords: самооцінка; самореалізація; самогубство; сенс життя; студенти; self-esteem; self-realization; suicide; meaning of life; students