Лікарські рослини та лікарська рослинна сировина - Кузьмішина, Ірина Іванівна; Фіщук, Оксана Сергіївна; Коцун, Лариса Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Викладено методичні рекомендації для засвоєння теоретичного матеріалу з вибіркової навчальної дисципліни «Лікарські рослини та лікарська рослинна сировина» під час виконання лабораторних робіт. Подано структуру залікового модуля курсу, список рекомендованої літератури. Рекомендовано магістрам факультету біології та лісового господарства денної форми навчання вищих навчальних закладів спеціальності 091 «Біологія» освітнього ступеня «магістр».
Keywords: лікарська сировина; органічні речовини; мінеральні речовини; метаболіти; Макроелементи; мікроелементи; листки; квітки; пуп'янки; підземні органи; вуглеводи; моносахариди; олігосахариди; білки; токсини; ферменти, або ензими; ефірні олії; монотерпени; біологічно активні речовини; біотехнологія рослин; лікарська рослинна сировина (ЛРС); лікарська форма; лікарське рослинництво; фармакогнозія; 615.32(072)