МОДАЛЬНІ ЗАСОБИ СУБ’ЄКТНОГО ПОЗИЦІОНУВАННЯ В АНГЛОМОВНОМУ МЕДІА-ДИСКУРСІ - Ущина, Валентина Антонівна; Ushchyna, V.A. (Запорізький нац. ун-т, 2013)
У статті досліджується взаємозв’язок категорій модальності та позиції суб’єкта дискурсивної діяльності в англомовному медіа-дискурсі. Суб’єктивна модальність розглядається як один із виявів суб’єктного позиціонування у дискурсі. Вивчаються мовні засоби вираження модальності з огляду на їх роль у конструюванні суб’єктних позицій. In the article the categories of modality and stance in the English media discourse are being investigated. Subjective modality is seen as one of the discourse stancetaking instruments. Linguistic means of expressing modality and their role in constructing discourse stances are studied.
Modal Means of Stancetaking in the English Media Discourse
Keywords: модальність; modality; позиція суб’єкта дискурсивної діяльності; stance; суб’єктне позиціонування у дискурсі; stancetaling; епістемічна позиція; epistemic stance