Граматичні явища волинськополіських говірок у збірнику фольклорних записів О. Кондратович «Весілля на Поліссі» - Грицевич, Юрій Васильович; Hrytsevych, Yurii V. (Дніпропетровськ: Біла К. О., 2013)
У статті проаналізовано морфологічні особливості волинськополіських говірок, відбиті у фольклорних записах О. Кондратович.Прокоментовано специфіку формотворення іменників, прикметників та займенників.

The article analyzed the phonetic and morphological features of Volynian-Polissyan patois reflected in folklore recordings O. Kondratovych. The specificity of formation of nouns, adjectives and pronouns is being traced.
Keywords: словозміна; іменник; прикметник; займенник; case inflection; noun; adjective; pronoun