Література франкомовних країн - Станіслав, Ольга Вадимівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Навчальна дисципліна «Література франкомовних країн» є важливим освітнім компонентом у підготовці фахівців-філологів. У ході вивчення курсу здобувачі сформують уявлення про домінантні художні процеси в історії літератури французьких та франкомовних авторів, навчаться розпізнавати літературні традиції і новаторство, аналізувати ідіостиль письменників різних художніх напрямів та епох, оперуватимуть літературознавчою термінологією. Цей курс є необхідним для розвитку критичного й креативного мислення у здобувачів, для збагачення їхнього духовного світу, розвитку естетичних смаків, інтересу до художнього слова, потреби в читанні загалом. Об’єктом вивчення курсу є історія розвитку французької та франкомовної літератур від Середньовіччя до початку XXІ століття. Предметом вивчення дисципліни є філософсько-естетичні концепції й теорії, що лягли в основу формування літературної парадигми у творчості французьких та франкомовних письменників. Основну увагу зосереджено на характерних жанрово-стильових особливостях та ідейно-тематичних тенденціях, специфіці національних та індивідуально-авторських картин світу.