Геоекологічний стан річково-басейнової системи Липа (водозбір р. Стир). - Павловська, Тетяна Сергіївна; Pavlovska, Tetiana S.; Рудик, Олександр Володимирович; Rudyk, Oleksandr V.; Ковальчук, Іван Платонович; Kovalchuk, Ivan P. (Рівненський державний гуманітарний університет, 2015)
Охарактеризовано сучасний геоекологічний стан водозбору р. Липа, виявлено стабілізуючі та дестабілізуючі умови й чинники геоекологічної ситуації, проаналізовано здійснені та проектовані природоохоронні заходи з її поліпшення.
Keywords: коефіцієнт екологічної стійкості; коефіцієнт антропогенного навантаження; геоекологічний стан; гранично допустимі концентрації забруднюючих речовин; коефіцієнт розораності