Лексико-семантична деривація варіантів імен жителів Волинського Полісся - Нестерчук, Оксана Григорівна; Nesterchuk, Oksana H. (Хмельницький національний університет, 2013)
Нестерчук О. Г. Лексико-семантична деривація варіантів імен жителів Волинського Полісся / О. Г. Нестерчук // Актуальні проблеми філології та перекладознавства : зб. наук. пр. / Хмельниц. нац. ун-т, Ф-т міжнар. відносин. – Хмельниц.: ХмЦНІІ, 2013. – Вип. 6, Ч. 1. – С. 153–160.
Lexico-semantic derivation of variants of the names of habitants of Volhynia Polesye
У статті проаналізовано творення варіантів власних особових імен лексико-семантичним способом. Виявлено запозичення з російської, польської та інших мов серед представників різних вікових груп. The article analyses the lexico-semantic variants of masculine and woman names. Found borrowings from Russian, Polish languages among the older generation and other languages among the younger generation, with the help of which are formed by registered names.
Keywords: варіанти імен; неморфологічна деривація; лексико-семантичні варіанти імен; variants of the names; unmorphological derivate; lexicosemantic variants of the names