Ідіостиль Івана Пулюя крізь призму динаміки мовної норми (за листами мислителя) - Фаріон, Ірина (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
У статті досліджено своєрідність ідіостилю І. Пулюя в контексті динаміки мовної норми. Розкрито основні параметри правописно-фонетичної, морфолого-синтаксичної та лексико-семантичної практики мислителя. Доведено абсолютну питомість мовного узусу чільного представника південно-західного варіянту української літературної мови в час її завершального етапу кодифікування на народній основі.
Keywords: динаміка мовної норми; правописно-фонетична; морфолого-синтаксична та лексико-семантична практики; синхронно-діяхронний аналіз