Політичний консалтинг - Тихомирова, Євгенія Борисівна; Tykhomyrova, Yevheniia B. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Метою навчальної дисципліни є оволодіння студентами певною системою знань і формування вміння використовувати їх на практиці. Політичний консалтинг не слід зводити виключно до консультування виборчих кампаній або менеджменту. Це поняття більш широке і ємне. Політичний консалтинг може бути віднесений до бізнес-дисциплін, оскільки політична кар'єра в країнах з ринковою економікою і демократичними системами також може розглядатися як сфера підприємництва. Політичний консалтинг як навчальна дисципліна має на меті формування у випускника знань теорії і практики політичного консультування і навичок дослідницької роботи, а також компетенції, що забезпечують його готовність творчо застосовувати отримані знання з теорії політичного консультування, вміння і особистісні якості в стандартних і мінливих ситуаціях професійної діяльності. Досягненню мети навчальної дисципліни сприятиме рішення наступних завдань: засвоєння студентами змісту навчальної дисципліни; залучення студентів до творчої участі в обговоренні проблем, що виносяться на семінарські заняття; забезпечення участі студентів у науково-дослідній роботі з актуальних проблем навчальної дисципліни; формування у студентів навички пошуку навчального матеріалу, підготовки доповідей і повідомлень, ведення дискусій, опонування; формування у студентів навичок аналізу спеціальних матеріалів, матеріалів ЗМІ, електоральної поведінки, формування іміджу політичного діяча, роботи штабів кандидатів в депутати і штабів регіональних відділень політичних партій в період виборчих кампаній посадових осіб і органів державної і муніципальної влади.
Keywords: політичний консалтинг; політичні технології; імідж; виборчі кампанії