Розвиток м’язової втоми muscle soleus щурів при ожирінні - Ноздренко, Дмитро; Нурищенко, Наталія; Матвієнко, Тетяна; Заводовський, Данило; Мотузюк, Олександр; Белобров, Володимир; Nozdrenko, Dmytro; Nurishenko, Nataliya; Matvienko, Tetyana; Zavodovskiy, Danylo; Motuzuyk, Оleksandr; Belobrov, Volodymer (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Досліджено процеси розвитку втоми скелетного м’яза muscle soleus щурів при розвитку ожиріння. Результати досліджень показали, що під час ожиріння відбувається значне пригнічення скоротливої активності скелетних м’язів. Установлено, що порушення скоротливої здатності скелетних м’язів виникає в результаті нехолінер- гічних ефектів цієї патології. The process of muscle fatigue in skeletal muscle soleus of rats with the development of obesity was investigated. The results showed that during obesity there is a significant inhibition of contractile activity of skeletal muscles. It was established that a violation of contractile ability of skeletal muscles is a result of the noncholinergic effects of this disease.
The Development of Muscle Fatigue in Muscle soleus of Rats with Obesity
Keywords: скелетний м’яз; сила скорочення; ожиріння; skeletal muscle; power reduction; obesity