Funktionelle Eigenschaften militärischer Begriffe im modernen Deutsch - Buhaichuk, Olena (Асоціація українських германістів; Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича, 2025)
У тезах аналізуються функціональні особливості військової термінології в сучасній німецькій мові. Мета дослідження – висвітлити специфічні особливості та застосування цієї спеціальної мови, які визначають її ефективність і необхідність у військовому контексті. Дослідження підкреслює, як ці особливості – від точності до контекстної залежності – забезпечують чітку, швидку та точну комунікацію в ієрархічному та потенційно небезпечному середовищі.

Der vorliegende Beitrag analysiert die funktionellen Eigenschaften militärischer Terminologie im zeitgenössischen Deutsch. Ziel ist es, die spezifischen Merkmale und die Anwendung dieser Fachsprache zu beleuchten, die deren Wirksamkeit und Notwendigkeit in militärischen Kontexten bestimmen. Die Untersuchung betont, wie diese Eigenschaften – von der Präzision bis zur Kontextabhängigkeit – die klare, schnelle und präzise Kommunikation in einem hierarchischen und potenziell gefährlichen Umfeld gewährleisten.
Keywords: Військові терміни; функційні особливості; військова термінологія; військовий контекст; фахова мова; військова комунікація; 811.112.2(063)