До питання про впорядкування вітчизняної юридичної термінології у контексті міжнародних стандартів - Яцишин, Наталія Пилипівна; Yatsyshyn, N. P. (Львівський державний університет внутрішніх справ, 2012)
У статті проаналізовано види та форми взаємодії української і міжнародної юридичної термінології, прослідковано причини розширення словникового запасу українських юридичних термінів і понять, зростання їх фахового лінгвістичного та юридичного тлумачення на тлі інтенсивності розвитку юридичної термінології в сучасних умовах. The article analyzes the types and forms of cooperation between Ukrainian and international legal terminology, retraces reasons of expansion of Ukrainian legal vocabulary of terms and concepts, increasing of their professional linguistic and legal interpretation in the background intensity of legal terminology in modern conditions.
On the regulation of the domestic legal terminology in the context of international standards
Роботу виконано на кафедрі іноземних мов гуманітарних спеціальностей ВНУ ім. Лесі Українки
Keywords: юридична термінологія; терміносистема; дискурс; термін; legal terminology; terminology; discourse; term