Дискурс Європейського Союзу в соціальних мережах: стратегія неофіційної комунікації та її вплив на громадську думку - Кось, Максим Володимирович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У магістерській роботі досліджується дискурс Європейського Союзу в соціальних мережах як важливий інструмент сучасної політичної комунікації та формування громадської думки. Актуальність теми зумовлена зростаючою роллю цифрових платформ у публічному політичному просторі, а також активним використанням інституціями ЄС неофіційних комунікативних стратегій для взаємодії з різними групами аудиторії. Увага зосереджується на особливостях неофіційного дискурсу, який поєднує елементи інформативності, емоційності, персоналізації та візуальної привабливості, що суттєво відрізняє його від традиційної офіційної комунікації.
Keywords: політичний дискурс; Європейський Союз; соціальні мережі; неофіційна комунікація; громадська думка; цифрова комунікація