Формування духовно-моральних якостей молодших школярів у процесі навчання - Притолюк, Діана Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У кваліфікаційній роботі на основі аналізу наукової та навчально-методичної літератури розглядається проблема формування духовно-моральних якостей молодших школярів у процесі навчання. Вмотивовано актуальність та практичне значення теми, встановлено мету, визначено предмет, об’єкт та завдання роботи, зазначено методи. У роботі проаналізовано філософські, психолого-педагогічні аспекти досліджуваної проблеми. Розкрито сутність і структуру духовно-моральних якостей молодших школярів у процесі навчання. Визначено, обґрунтовано та експериментально перевірено ефективність змісту, форм і методів формування духовно-моральних якостей молодших школярів у процесі навчання. Запропоновані в кваліфікаційному дослідженні теоретичні й методичні матеріали можуть бути корисними в освітньому процесі підготовки майбутніх учителів початкової школи; під час розроблення силабусів, освітніх компонентів, навчально-методичних рекомендацій для здобувачів вищої освіти.
Keywords: молодші школярі; моральне виховання; духовно-моральні якості; здобувачі початкової освіти; початкова школа