Філософія особи - Опейда, Людмила Миколаївна; Opeida, Liudmyla M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Програма навчальної дисципліни «Філософія особи» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки магістра спеціальності «Філософія». Метою викладання навчальної дисципліни «Філософія особи» є розгляд філософських концепцій особи. Предметом вивчення навчальної дисципліни є погляди основних філософських напрямів і шкіл античності, середніх віків і Відродження, а також Нового і Новітнього часу на проблему людини, особи та особистості. Міждисциплінарні зв’язки: проблема особи у філософії має тісний зв’язок із соціальними та історичними науками, логікою; здійснюється пошук відповідей на питання про взаємозв’язок понять «особи» та «особистості», «індивіда» та «індивідуальності».
Keywords: філософія особи; особистість; індивід; екзистенціалізм; персоналізм; свобода