Особливості виховання громадянських якостей у дітей молодшого шкільного віку - Смолюк, Іван; Smolyuk, Ivan (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У статті проаналізовано стан дослідженості проблеми громадянського виховання дітей молодшого шкільного віку у теорії та практиці сучасної педагогіки, встановлені суперечності цього процесу і визначені шляхи їх розв’язання. На підставі показників сформованості громадянськості і відповідних ознак, що піддаються діагностуванню, розроблені критерії визначення її рівнів. Обґрунтовані та експериментально перевірені педагогічні умови виховання громадянських якостей молодших школярів. The article analyzes the status of exploration of the problem of civic education of children of primary school age in the theory and practice of modern pedagogical science. The contradictions of this process and the ways of theirs salvation are determined. On the basis of indexes of the formation of the citizenship and its suitable features that are exposed for diagnosis, the criteria of the definition of their levels are designed. The pedagogical conditions of education of civic virtues of children of primary school age are grounded and scientifically proven.
The Features of Education of Civic Virtues of Children of Primary School Age
Keywords: виховання; громадянськість; громадянське виховання; патріотизм; education; citizenship; civic education; patriotism