Інноваційні технології в туризмі : навчальний посібник - Лисюк, Тетяна Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Досліджено інноваційні технології, які сприяють трансформації туристично-рекреаційної галузі, зокрема цифровізацію сервісів, використання штучного інтелекту (AI), віртуальної (VR) та доповненої реальності (AR), автоматизацію процесів, а також застосування блокчейнтехнологій у сфері туризму. У навчальному посібнику подано теоретичний і практичний матеріал, який дає уявлення про новітні технологічні рішення в туристично-рекреаційній галузі, їх роль у підвищенні якості послуг та створенні інноваційного досвіду для споживачів. Посібник також вміщує приклади успішного використання інноваційних технологій на ринку туристичних послуг, аналізує проблеми та перспективи їх застосування. Навчальний посібник рекомендований для здобувачів спеціальності J3 «Туризм і рекреація», а також для фахівців, дослідників і практиків в туристично-рекреаційній сфері, які прагнуть покращити свою обізнаність у сучасних технологічних тенденціях індустрії туризму та освоїти методи їх впровадження.
Keywords: туризм; інноваційні технології; інноваційні технології в туризмі; 338.48:330.341(07)