Світова економічна кон’юнктура - Корнелюк, Ольга Антонівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Навчальна дисципліна покликана ознайомити студентів з сучасною світовою економічною кон’юнктурою на основі опрацювання звітів провідних міжнародних економічних організацій та аналітичних оглядів світових товарних ринків та ринків послуг. Програмою дисципліни передбачено комплексне вивчення сучасних особливостей та перспектив розвитку світової економіки, світових ринків, глобального конкурентного середовища; аналіз чинників впливу на світову економічну кон’юнктуру та напрямів її прогнозованої зміни. Доцільність вивчення дисципліни обумовлено потребою розуміння сутності, факторів впливу та умов світової економічної кон’юнктури. Набуті знання та вміння можуть бути використані у практичній діяльності та є необхідними для формування висококваліфікованого фахівця у сфері міжнародних економічних відносин.