Авантекст фольклорного тексту в аспекті інтертекстуальності - Холмогорцева, І. С.; Kholmogortseva, I. S. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті визначено поняття «авантекст», який описано в термінах теорії інтертекстуальності, зіставлено зі спорідненими поняттями «інваріант» і «гіпертекст». На матеріалі британської фольклорної п’єси виявлено характерну авантекстову структуру жанру. The article gives the definition of the term «avant-text» and describes it in terms of intertextuality, it also provides the comparison of the notion in question with «invariant» and «hyportext». Using the texts of the British Folk Play there has been defined a characteristic avant-text genre structure.
The Folklore Avant-Text in Terms of Intertextuality
Keywords: авантекст; avant-text; гіпертекст; hypertext; інваріант; invariant