Історія України нового часу - Кінд-Войтюк, Наталія Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Ці методичні рекомендації розроблено для забезпечення якісної підготовки здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 014 Середня освіта (Історія та громадянська освіта) до семінарських занять з нормативного освітнього компонента «Історія України нового часу». Метою компонента є формування комплексного уявлення про ключові події, процеси та явища, що характеризували розвиток Наддніпрянської та Західної України кінця XVIII – початку XX ст.. Основна увага зосереджена на аналізі соціально-економічних змін, процесів формування української ментальності, національних рухів та тенденцій розвитку культури в умовах імперського впливу Російської та Австрійської імперій. Видання містить структуру навчальної дисципліни, плани семінарських занять,методичні рекомендації до них, завдання для самостійної роботи, теми рефератів, питання для підсумкового контролю, список рекомендованої літератури та глосарій . Рекомендації сприяють активізації пізнавальної діяльності студентів, розвитку навичок критичного мислення, ведення наукової дискусії та самостійної аналітичної роботи з історичними джерелами та історіографією.
Keywords: Історія України нового часу; Наддніпрянська Україна; Західна Україна; імперська доба; національне відродження; 94(477)«18/20» (072) : 378.14