Музеї світу: комунікаційні стратегії та формування іміджу - Гаврилюк, Світлана Віталіївна; Надольська, Валентина Василівна (My University, 2024)
Аналізуються інноваційні маркетингові стратегії зарубіжних і вітчизняних музейних закладів, побудовані з урахуванням новітніх цивілізаційних викликів, запитів сучасної музейної аудиторії та спрямовані на формування привабливого іміджу. На конкретних прикладах презентуютьсяформи, методи, інструменти взаємодії музеїв із різновіковими категоріями відвідувачів, діяльність щодо пошуку і використання у музейному середовищі новітніх інноваційних практик, креативних комунікаційних технологій. Увага акцентується на заходах із підтримки й розвитку музеями власного позитивного іміджу, пошуку нових потенційних споживачів музейного продукту на ринку культурних послуг.
Keywords: музей; стратегія музею; музейний маркетинг; музейна комунікація; музейна аудиторія; хештег-маркетинг; віртуальна екскурсія; 069.6(100):17.022.1