Психологічні методи в діяльності музиканта-педагога - Панасюк, Світлана Леонідівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Актуальна проблема - поглиблення педагогічної спрямованості музично-освітнього процесу та чітке формулювання знань, умінь і навичок, якими повинен володіти музикант-педагог в наші дні. пошук індивідуальних прийомів навчання повинен опиратися на розуміння загальних закономірностей формування та удосконалення музичних здібностей, розвитку виконавської техніки, виховання художнього мислення. Точна діагностика здібностей, оцінка можливостей учня, різноманітність методів впливу на нього – все це визначає стратегію і тактику діяльності викладача, логіку навчального процесу.
Keywords: психологія; музичне виховання; методи; музикант-педагог