Аналіз кон’юнктури світового біржового ринку - Корнелюк, Ольга Антонівна; Хірова, Вікторія (Міжнародний університет бізнесу і права, 2019)
В роботі досліджені особливості кон’юнктури світового біржового ринку. На сучасному етапі розвитку економіки, біржовий ринок є найбільш організованою та розвиненою формою торгівлі з найактивнішими темпами розвитку і трансформації. Тому метою дослідження визначено вивчення теоретичних основ та практичних аспектів стану кон’юнктури біржового ринку на сучасному етапі, у розрізі її динаміки та географічної структури. Зокрема, визначено різні підходи до визначення поняття «біржа», проаналізовано основні види організації біржового ринку, виділено ознаки динаміки кон’юнктури біржового ринку, на основі використання даних Асоціації ф’ючерсної індустрії проаналізовано динаміку світової біржової торгівлі впродовж 2006-2017 років, що дозволяє стверджувати про нерівномірний розвиток світової біржової торгівлі впродовж досліджуваного періоду, визначено основні тенденції та динаміку обсягів світового біржового ринку за 2008–2017 роки за регіонами світу, в результаті чого відзначено існування активної конкуренції Азійсько-Тихоокеанського регіону та регіону Північної Америки у лідерстві за обсягами торгівлі. Ключові слова: кон’юнктура, світовий біржовий ринок, динаміка біржової торгівлі, географічна структура біржової торгівлі.
Keywords: кон’юнктура; світовий біржовий ринок; динаміка біржової торгівлі; географічна структура біржової торгівлі; 336.7-047.44(100)