Вікова психодіагностика та психокорекція - Коць, Михайло Онисимович (My University, 2025)
Вибірковий освітній компонент належить до циклу професійної та практичної підготовки фахівців, спрямованого на вивчення психологічної діагностики та корекції. Його мета – ознайомити здобувачів освіти з теоретичними та методологічними основами дослідницької й корекційної діяльності, а також із ключовими методами наукового аналізу, що застосовуються на різних етапах розвитку особистості в онтогенезі. Предмет вивчення – психодіагностика, психокорекція. Ключові завдання вивчення освітнього модуля «Вікова психодіагностика та психокорекція» включають: - засвоєння теоретичних основ, пов'язаних із психодіагностикою та психокорекцією; - надання майбутнім фахівцям знань щодо методів діагностики особистості на різних етапах онтогенезу; - формування практичних навичок і компетенцій, необхідних для ефективної психокорекційної діяльності. У методичних рекомендаціях розкрито зміст основних завдань та психокорекційний практикум освітнього компонента «Вікова психодіагностика та психокорекція», що входить до програми підготовки магістрів за напрямом 05 «Соціальні та поведінкові науки», спеціальністю 053 «Психологія» в межах освітньо-професійної програми «Психологія».
Keywords: психодіагностика; психокорекція