Зовнішньоекономічна політика України - Деделюк, Катерина Юріївна; Dedeliuk, Kateryna Yu. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Навчальна дисципліна покликана ознайомити студентів з сутністю і напрямами реалізації зовнішньоекономічної політики України. Програмою дисципліни передбачено системний підхід до оволодіння понятійно-термінологічним апаратом з основ зовнішньоекономічної політики; аналізу системи державних органів формування і здійснення зовнішньоекономічної політики України; розуміння особливостей застосування інструментарію при здійсненні зовнішньоекономічної політики України, а саме зовнішньоторговельної, монетарної, валютної, інвестиційної, інноваційної; аналізу актуальних проблем зовнішньоекономічної політики та перспектив розвитку відносин з стратегічними партнерами України. Доцільність вивчення дисципліни обумовлено потребою розуміння сутності та механізму здійснення зовнішньоекономічної політики України. Набуті знання та вміння можуть бути використані у практичній зовнішньоекономічній діяльності та є необхідними для формування висококваліфікованого фахівця у сфері міжнародних економічних відносин.
Keywords: зовнішньоекономічна стратегія; зовнішньоекономічна діяльність; напрями реалізації зовнішньоекономічної політики України; економічна безпека; міжнародні організації; зовнішньоторговельна політика України; митна політика України.; монетарна політика