Імітаційне моделювання синхронних паралельних процесів дільниці порізки металу - Крестьянполь, Любов Юріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Будь-який виробничий процес складається з окремих, але пов'язаних між собою певною послідовністю елементів: резерв, робоче місце, робоче місце операції, робочий процес. Використовуючи ці елементи, їх параметри та встановлюючи зв'язки між ними, можна конструювати моделі процесів різної складності. Найзручніше при створенні імітаційної моделі замінювати кожен елемент графічно і використовувати блок-схему. У статті розглядаються питання методології підготовки моделей об’єктів виробничої системи для проведення імітаційного моделювання синхронних паралельних процесів.
Keywords: імітаційна модель; простої; виробничий процес; 004