Ідеографічні тенденції розвитку французького алфавіту - Гунчик, Ірина Олексіївна; Gunchik, I. O.; Гунчик, М. В.; Gunchik, M. V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
У статті проаналізовано літери французького алфавіту. Досліджено їх ідеографічний характер, як символічних знаків в організації системи французького письма. The Article analyzes the letters of the French alphabet. Threir ideographical character is inverstigated like the symbolic signs in the organization of the French writing system.
Ideological Tendencies of the French Alphabet Development
Keywords: алфавіт; літерний знак; графема; ідеографія; отвір; відкритий знак; ієрогліф; вертикальна лінія; горизонтальна лінія; коло; alphabet; letter marker; grapheme; ideography; opening; open marker; hieroglyph; vertical line; horizontal line; circle