Морфофункциональные показатели высококвалифицированных гребцов на байдарках и каноэ - Давыдов, Владимир; Шантарович, Владимир; Журавский, Александр; Королевич, Анна; Davydov, Volodymyr; Shantarovych, Volodymyr; Zhuravsky, Oleksandr; Korolevych, Anna (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
Достижение высоких спортивных результатов в гребле на байдарках и каноэ зависят от постоянного научного изучения индивидуальных возможностей спортсменов. Выявление перспективных спортсменов в современных условиях спорта высших достижений приобретает особую значимость, способствуя повышению эффективности тренировочного процесса. Досягнення високих спортивних результатів у веслуванні на байдарках і каное залежать від постійного наукового вивчення індивідуальних можливостей спортсменів. Виявлення перспективних спортсменів у сучасних умовах спорту вищих досягнень набуває особливої значущості, сприяючи підвищенню ефективності тренувального процесу. Achievements of high sports results in kayaking and canoeing depend on constant scientific study of individual possibilities of sportsmen. Discovery of perspective sportsmen in modern conditions of high achievements posrt obtains special meaning, facilitating training process effectiveness.
Morphofunctional Indices of Highly Qualified Kayakists and Canoeists of the Republic
Keywords: спортивный отбор; морфофункциональное состояние; антропометрические показатели; гребцы на байдарках и каноэ; sports selection; morphofunctional condition; anthropometric indices; kayakists and canoeists