Система фізичного виховання учнів загальноосвітніх шкіл Польщі та України (ХVI – початок ХХI століття): порівняльний аналіз - Вільчковський, Едуард Станіславович; Шиян, Богдан Михайлович; Цьось, Анатолій Васильович; Пасічник, Володимир Романович (Кельцинський університет імені Яна Кохановського, Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, 2016)
У монографії здійснено аналіз, узагальнення й порівняння в історичному роз-різі багатовікового досвіду становлення та розвитку системи фізичного виховання в загальноосвітніх школах Польщі й України протягом ХVI – початку ХХІ ст. Для студентів, аспірантів, учителів фізичної культури, наукових працівників та викладачів вищих навчальних закладів, усіх, хто цікавиться проблемою зарубіж-ного й українського досвіду в галузі фізичного виховання дітей та молоді.
Keywords: Фізичне виховання в школах Польщі; Фізичне виховання в спадщині українських педагогів