Психологічний розвиток та супровід осіб різних категорій - Гошовська, Дарія Тарасівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Предметом освітнього компонента (ОК) «Психологічний розвиток та супровід осіб різних категорій» є безпосередня робота з людьми, спрямована на вирішення психологічних проблем, пов'язаних з труднощами в міжособистісних стосунках, а також глибинних особистісних проблем. Основною метою є сформувати у здобувачів теоретичні компетентності і практичні знання та уміння, які стосуються забезпечення емоційної, смислової та екзистенційної підтримки у ситуаціях труднощів, які виникають у процесі особистісного та соціального буття. Методичні рекомендації призначений для магістрів денної та заочної форм навчання, можуть бути корисними для психологів, яких цікавлять проблеми психологічного супроводу та розвитку осіб на різних етапах життєвого шляху, в різних ситуаціях, а також перебігу та корекції деструктивних порушень та змін.
Keywords: діагностика; корекція; сензитивні періоди розвитку; сензитивні періоди розвитку; зона актуального розвитку; 159.922.6(02)