Адаптація ветеранів та ветеранок відповідно потреб національного ринку праці - Науменко, Наталія Сергіївна (Луцьк, Вежа-Друк, 2024)
Війна на території України триває вже десять років за цей період зростає не лише кількість загиблих, але і число ветеранів, що беруть участь у бойових діях. До лютого 2022 року – це були ветерани АТО, надалі ці люди, що боронять незалежність України, сталили ветеранами російсько-української війни, кінця якої не видно. В перші місяці війни значна частина українців добровільно долучилася до лав ТРО, а пізніше «влилася» у регулярні військові формування ЗСУ. Надалі ситуація виглядає неоднозначно. Критичні втрати серед військових та цивільного населення, примусова мобілізація, законна та незаконна міграція висококваліфікованих спеціалістів за межі України – все це остаточно нищить національний ринок праці.
Keywords: адаптація ветеранів; національний ринок праці; кваліфікована робоча сила; 331.5:355.1-044.332