Особливості застосування гібридного підходу в управлінні ІТ проєктами - Карпук, Ігор Олегович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У магістерській роботі досліджені основні теоретико-методичні підходи до управління проєктами у ІТ бізнесі. Проаналізовані особливості впровадження інформаційних технологій у процесі здійснення управління комплексними проєктами. Запропоновано та обґрунтовано доцільність вдосконалення та впровадження гібридних підходів в управлінні ІТ проєкатми для зменшення ресурсних витрат, інновації та технологічний процес. Актуальність обраної теми полягає в економії ресурсів, зменшення неструктурованого впливу масиву даних, покращення якості та ефективності роботи зі складними проєктами, покращення адаптації до сучасних реалій ІТ бізнесу України, інновації та технологічний прогрес. Доведено, що впровадження гібридного підходу в ІТ зміцнить позиції компаній на ринку та підвищить їх конкурентоспроможність. Бізнеси, що активно використовують цей тренд і заздалегідь аналізують необхідні дані для його впровадження, отримують значні переваги. У першому розділі обґрунтовані теоретико-методичні основи управління проєктами в ІТ бізнесі. Розглянуті гібридні підходи до управління проєктів як високотехнологічний тренд, що формує ефективну конкурентоспроможну економіку. У другому розділі здійснено проєктний аналіз застосування гібридного підходу управління проєктами у сфері ІТ на прикладі функціонування аутсорс студії. Третій розділ присвячено системі планування – створено резюме проєктної заявки та створено діаграму Ганта. Запропоновані подальші шляхи вдосконалення та впровадження гібридних підходів для оптимізації ресурсних витрат, інновації та технологічний процес. За результатами роботи зроблено висновки та пропозиції щодо впровадження гібридних підходів до управління проєктами в ІТ на практиці. Ключові слова: ІТ, технології, проєкти, проєктний менеджмент, управління проєктами, теоретико-методичний аналіз, штучний інтелект, гібридний підхід, технологічні інновації.
Keywords: ІТ; технології; проєкти; проєктний менеджмент; управління проєктами; теоретико-методичний аналіз; штучний інтелект; гібридний підхід; технологічні інновації