Вікова динаміка фізичної підготовленості школярів середнього шкільного віку з деривацією сенсорних систем - Іваніцький, Роман Богданович; Ivanitskyi, Roman (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Мета дослідження – визначити та проаналізувати вікові зміни показників фізичної підготовленості дітей середнього шкільного віку з деривацією сенсорних систем.У процесі дослідження ми використовували такі методи: аналіз літературних джерел, педагогічне тестування для визначення рівня розвитку швидкості, спритності, гнучкості, силових та швидкісно-силових якостей, методиматематичної статистики. Результати дослідження. Установлено, що в період з 11 до 14 років у хлопчиків і дівчаток відбувається зростання досліджуваних показників фізичних якостей, однак по-різному. Висновки. Отримані результати засвідчують, що в хлопців та дівчат простежено статистично достовірно (р<0,05) підвищення досліджуваних показників у віковому аспекті. The objective of the study is to identify and analyze age-related changes in the indicators of physical fitness of children of secondary school age with a derivative of sensory systems. In the process of the research we have used the following methods: analysis of literary sources, pedagogical testing, to determine the level of development of speed, agility, flexibility, strength and speed-strength qualities, methods of mathematical statistics. The Results of the Study. In the process of investigation it was found out that in the period from 11 till 14 years old in boys and girls there is an increase in the studied indicators of physical qualities, however this process occurs in different ways. Conclusions. The obtained results prove that in boys and girls there is a statistically significant (p <0,05) increase in the studied parameters in the age aspect.
Age Dynamics of Physical Preparedness of Students of Secondary School Age with Deprivation of the Sensory Systems
Keywords: фізична підготовленість; діти середнього шкільного віку з деривацією сенсорних систем; педагогічне тестування; фізичні якості; physical preparedness; children of middle school age with a derivative of sensory systems; pedagogical testing; physical qualities