Предметна географічна компетентність як ключовий елемент географічної освіти - Маковецька, Лариса Олексіївна; Кутецька, Вероніка Дмитрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Сучасна географічна освіта має викликати в учнів цікавість і захоплення світом та його людьми й ці почуття мають залишитися з ними на все життя. Відповідно до Державного стандарту базової середньої освіти, географія є складником природничої освітньої галузі, основною метою якої є формування в учнів природничо-наукової компетентності як базової та відповідних предметних географічних компетентностей. Зазначене виступає складовою частиною загальної культури особистості та розвитку її творчого потенціалу на основі компетентнісного, діяльнісного, інтегративного, особистісно-орієнтованого, дослідницького, проблемно-ситуативного підходів освітнього процесу
Keywords: освіта; географія; географічна освіта; географічна компетентність; 37.02