Форми трагізму в драмі Лесі Українки "Камінний господар" - Златогорська, Людмила; Zlatogorska, Ludmila (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті зроблено спробу осмислення форм трагізму в драмі Лесі Українки «Камінний господар». Дослідницьку увагу зосереджено в основному на особливостях творення трагічних характерів образів-персонажів крізь призму філосо- фії екзистенціоналізму. In the article the attempt of comprehension of forms tragicos in the drama «Stone Host» by Lesya Ukrainka. Research attention is concentrated mainly on the features of creation of tragic characters of appearances-characters, through the prism of philosophy of ekzistencionalizmu.
Forms Tragicos in the Drama «Stone Host» by Lesya Ukrainka
Keywords: форми трагізму; пантрагізм; трагічне світовідчуття; гранична ситуація; внутрішнє роздвоєння; екзистенціоналізм; forms of tragicos; pantragizm; tragik attitude; maximum situation; internal split; ekzistencionalizm