Сільськогосподарські земельні ресурси та їх динаміка і структура використання у Волинській області - Полянський, Сергій Володимирович; Полянська, Тетяна Сергіївна; Снитюк, Діана Олегівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі України, 2019)
У статті подано результати дослідження структури земельного фонду та особливостей землекористування Волинської області в розрізі її адміністративних одиниць. Розраховано коефіцієнти розораності території та сільськогосподарських угідь, рівень сільськогосподарської освоєності, частку лісовкритих площ, співвідношення природних і господарських угідь. Здійснено порівняльний аналіз отриманих показників та рекомендованих параметрів екологічної збалансованості територіальної організації.
Keywords: Волинська область; земельні ресурси; структура земельного фонду; ґрунти; рівень сільськогосподарської освоєності; лісистість; розораність сільськогосподарських угідь; мінеральні добрива; 502.5:332.3