Франція: подорожі, транспорт та дорожня безпека - Сінченко, Євгенія Іванівна; Sinchenko, Yevheniia I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Подано матеріали країнознавчого характеру спрямовані на ознайомлення із розвитком засобів громадського та особистого транспорту у Франції, правилами отримання водійського посвідчення, державними та громадськими програмами боротьби із забрудненням навколишнього середовища, правилами дорожнього руху, безпекою на дорогах та попередженням правопорушень, організацією подорожей, можливістю пільгового проїзду тощо, а отже мають на меті як розширення світогляду в цілому, так і закріплення лексичного та граматичного матеріалу, розвитку комунікативної компетенції. Адресується усім тим, хто вивчає французьку мову поглиблено (рівень В2) як під керівництвом викладача, так і самостійно.
Keywords: Франція; дорожня безпека; громадський та особистий транспорт; організація подорожей