Світовий досвід залучення прямих іноземних інвестицій у розвиток національної економіки - Потапова, Алла Геннадіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Світовий досвід залучення іноземних інвестицій у відбудову міст після Другої світової війни, дає підстави стверджувати про необхідність проведення комплексних суспільно-географічних досліджень регіонів України, що будуть спрямовані на пошук нових можливостей використання територій, що постраждали внаслідок військових дій. Серед науковців виникла дискусія щодо доцільності реконструкції промислового комплексу радянського зразка, що існував на цих територіях у довоєнний час та будівництва нових виробничих об’єктів на greenfield-ділянках, що раніше пустували або мали сільськогосподарське призначення. Окрім цього, через невизначеність розвитку подальшої ситуації на лінії фронту, виникає гостра проблема у розробці проєктів із залучення іноземних інвестицій, що будуть готові до викликів воєнного часу.
Keywords: світовий досвід; іноземні інвестиції; 913(21):001.8(063)