Семантичне поле «гора, підвищення» у говірках Волині - Данилюк, Оксана Климівна; Danyliuk, Oksana K. (Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка], 2008)
Проаналізовано географічні терміни для позначення гори, підвищення на матеріалі поліськоволинських говірок. Визначено структурно-семантичні особливості досліджуваної групи лексики. The article deals with the investigation of the geographical terms that are used to name mountains and hills in the Volynian Polissya dialects. The main structural and semantic features of the analyzed type of vocabulary are pointed out
Кафедра філології та методики початкової освіти Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки
Keywords: термін; номен; номенклатура; лексема; семантичне мікрополе term; nomen; nomenclatura; lexeme; semantic microfield