Оздоровча ходьба в історії наукових досліджень - Касарда, Ольга; Kasarda, Olga (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Результати аналізу літературних джерел засвідчують, що позитивний вплив ходьби на стан здоров’я, самопочуття та настрій людини відзначали філософи, медики й педагоги протягом усіх історичних періодів. Установлено роль та значення оздоровчої ходьби як невід’ємної частини оздоровчого тренування, для зміцнення функції й системи організму. The analysis of the literature shows that the positive effect of walking on health, well-being and mood has been noted by philosophers, doctors and teachers at all times. The role and importance of recreational walking as an integral part of recreational training have been proved to strengthen the function and systems of the body.
Recreational Walking in the History of Scientific Research
Keywords: оздоровча ходьба; наукові дослідження; оздоровче тренування; організм людини; Recreational Walking; research; recreational training; human body