Оцінювання декоративності дендросозоекзотів штучних заповідних парків Українського Полісся - Савоськіна, Анна; Savoskina, Anna (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У статті оцінено ступінь декоративності дендросозоекзотів ex situ штучних заповідних парків Українського Полісся. Для цього використано нову комплексну методику оцінки декоративності, розроблену спеціально для дендросозоекзотів на основі оцінювання їхніх декоративних ознак. У результаті аналізу виявлено, що зі 105 видів дендросозоекзотів 69 (65,7 %) видів мають високу декоративність та дуже високу – три види. Посередньою декоративністю відзначаються 23 (21,9 %) види, низькою – 10 (10,0 %) видів. Ключові слова: Українське Полісся, декоративність деревних рослин, дендросозоекзоти, штучні заповідні парки. In this article assessed the degree of decorativeness artificial dendrosozoekzots ex situ artificial protected parks in Ukrainian Polissya. For this purpose use a new comprehensive methodology for assessing decorativeness that is designed specifically for dendrosozoekzots based on their assessment of decorative signs. The analysis found that of the 105 species dendrosozoekzots 69 (65,7 %) species are highly decorativeness and very high decorativeness – the three species. Middling decorativeness are 23 (21,9 %) species, low decorativeness – 10 (10,0 %) species.
Evaluation of Decorativeness of Dendrosozoekzots of the Ukrainian Polissya.
Keywords: Українське Полісся; штучні заповідні парки; дендросозоекзоти; декоративність деревних рослин; Ukrainian Polissya; artificial protected parks; dendrosozoekzots; decorativeness arboreal plants