Зв’язок, не протиставлений за характером та напрямком синтаксичної залежності - Попова, Ірина Степанівна; Popova, Iryna (Східноєвропейський національний університет, 2013)
Статтю присвячено актуальним питанням сучасного категорійного синтаксису, зокрема одній із фундаментальних категорій синтаксичного рівня мови – синтаксичному зв’язку. Проаналізовано зв’язки, не протиставлені за характером та напрямком синтаксичної залежності: кореляцію, за якої чітко не означена синтаксична домінанта; приєднання, коли немає протиставлення за підрядністю/сурядністю. This article is devoted to the actual problems of modern categorical syntax, in particular, one of the fundamental categories of syntactic language level – syntactic link. Analysis of relationships, not opposed by the nature and direction of syntactic dependencies: correlation in which expressly designated syntactic dominant, joining when there is no opposition from subordination / coordination.
Keywords: семантико-граматичні відношення; позасистемний синтаксичний зв’язок; кореляція; приєднання; semantic and grammatical relations; out-of -system syntactic links; correlation; joining