Історія мови: робоча програма нормативної навчальної дисципліни - Галицька, Олена Богуславівна; Halytska, Olena B. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Метою курсу «Історія мови» є опанування студентами як традиційних, так і новітніх теоретичних і практичних проблем історії мови з огляду наукових досягнень вітчизняного та зарубіжного мовознавства та формування у майбутніх філологів основ наукового мислення з перспективою використання матеріалів курсу в практиці викладання німецької мови в освітніх закладах різного типу.
Робоча програма навчальної дисципліни «Історія мови» для студентів II курсу факультету іноземної філології Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, галузі знань 0203 Гуманітарні науки, за напрямом підготовки 6.020303 Філологія «Мова і література (німецька)» (на базі диплома молодшого спеціаліста).
Keywords: періоди розвитку історії німецької мови; критерії періодизації німецької мови