Акцентуації характеру підлітків та їх статус у системі комунікацій в групі ровесників - Полікарчик, Софія; Кульчицька, Анна Валеріївна; Polikarchyk, Sofiia; Kulchytska, Anna V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Акцентуації характеру та соціальний статус підлітків є одними з найважливіших наукових проблем сучасного суспільства. Соціальний статус відіграє важливу роль в системі міжособистісної взаємодії підлітків. Таким чином в системі міжособистісних відносин акцентуації характеру особистості підлітків мають певний вплив на їх соціально-неформальний статус. Тому при роботі з підлітками в навчальній діяльності потрібно враховувати два чинники: їх неформальний статус та тип акцентуації характеру. Перспективи подальших досліджень вбачаємо у дослідженні інших чинників, що прямо чи опосередковано можуть мати значення у формуванні системи комунікаційних відносин підлітка.
Keywords: акцентуації характеру; соціальний статус підлітка; міжособистісна взаємодія; проблематика підліткових акцентуацій