Територіальне самоврядування в програмах політичних партій в Польщі у 1921-1939 роках - Юхимюк, Ольга Михайлівна; Yukhymyuk, O. (My University, 2001)
Польські партії лівого та лівоцентристського спрямування розглядали територіальне самоврядування як необхідну ознаку демократичної держави, в той час як, правлячий з 1926 року, Безпартійний Блок Співпраці з Урядом вбачав у територіальному самоврядування інструмент тотального державного управління територією країни. Що ж стосується партій, які представляли інтереси національних меншин, то ці партії питання територіального самоврядування безпосередньо пов’язували з загальними політичними положеннями, в тому числі з розширенням політичних та культурних прав національних меншин.
Keywords: місцеве самоврядування