Геометричне дослідження ерозійних процесів методом триплетної квазіконвергентної фототопографії - Мельник, В. М.; Мендель, В. П.; Melnyk, V. M.; Mendel, V. P. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Запропоновано досліджувати ерозію ґрунту із застосуванням методу триплетної квазіконвергентної фототопографії. Розроблено методику організації польового геостаціонару, обґрунтувано поетапність польових і камеральних робіт. Дано теорію методу визначення елементів внутрішнього та зовнішнього орієнтування квазі- й реальних знімків. Виконано практичну апробацію методу та емпірично отримано його точність.There is proposed to study soil erosion using the method of triplet quasiconvergent phototopography. The method of organization of field geo permanent establishment was elaborated, the grounds of phasing field and laboratory works were accomplished. There was given a theory of method for inner and outer orientation of quasi- and real photographs determination. There was done practical approbation of the method and its precision was received empirical.
Geometrical Research of Erosive Processes Using the Method of Triplet Quasiconvergent Phototopography
Keywords: ерозія; цифрова фотограмметрія; стереознімання; квазізнімки; триплетна модель; erosion; digital photogrammetry; stereophotography; quasiphotographs; triplet model